Home » Portfolio » Autisme

Autisme

Website realisatie en content migratie
Wordpress
www.autisme.nl

Nederlandse Vereniging voor Autisme

Een nieuwe website als het gezicht van de organisatie. De centrale plek voor alle regio organisaties, leden, geïnteresseerde en belanghebbende. Geïntegreerd en gestructureerd.

‘Snowball doet gewoon wat ze beloven. Met name hun snelheid in handelen en pragmatische insteek zijn me zeer goed bevallen’ [Margriet Meussen]

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) zet zich in voor een autismevriendelijke maatschappij met informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging. De NVA is er niet alleen voor personen die vragen hebben rondom autisme maar ook voor scholen, bedrijven en de politiek. De website, de events, cursussen, etc organiseren ze allemaal met als doelstelling dat mensen met autisme en hun naasten zichzelf kunnen zijn en optimaal tot hun recht kunnen komen. Het bezoekersaantal van de NVA website groeit en zit jaarlijks al boven de 600.000. De website is er voor leden maar ook niet-leden en van groot belang. De huisstijl en de website droeg niet meer genoeg bij aan de doelstelling en moest vervangen worden.

 

De samenwerking

Op basis van positieve referenties is de NVA in gesprek gekomen met Snowball en hebben ze tevens de vraag bij meerdere andere partijen uitgezet. Het begrip voor de situatie van NVA, de heldere wijze van communicatie en de voorgestelde aanpak heeft de doorslag gemaakt.

De uitdaging die er lag was om binnen het gestelde budget een toekomstbestendige website te maken waarbij informatie & interactie hand in hand gaan. Rekening houdend met de doelgroep; wat zich uit in kleurstelling, content indeling en menu structuren. En dat alles uiteraard zo efficiënt mogelijk in gebruik. Wat betekend dat de NVA nu zelf hun content kan beheren en daarmee kosten kan besparen.

 

Wil je meer weten over deze bijzondere organisatie? Bezoek dan hun nieuwe website en maak kennis met Kees:

Autisme kent vele gezichten – Sommige mensen met autisme zoeken weinig contact met anderen. Anderen doen dit juist heel actief, maar vaak op hun eigen manier. Een gezicht wat autisme bij miljoenen mensen in de huiskamer heeft gebracht is het gezicht van Kees. Over Kees is een documentaire gemaakt ‘Het beste voor Kees’ Deze is door kijkers van NPO2 uitgeroepen tot de beste van de afgelopen vijf jaar

 

Kees heeft op deze manier een grote groep Nederlanders een inkijkje gegeven in het leven van iemand met autisme. En daarmee een enorme bijdrage geleverd aan meer begrip en acceptatie in de maatschappij. We zijn er nog niet maar er is een enorm verschil ten opzichte van 51 jaar geleden toen Kees op 3 jarige leeftijd het etiket ‘diep zwakzinnig’ kreeg opgeplakt door een clubje ‘specialisten’. Het was 1968; autisme was een nog onbekende stoornis. ‘Rijp voor het gesticht’, luidde daarom de conclusie. En: ‘totaal ongeschikt voor deelname aan de maatschappij’. [Bron; De Volkskrant]

Zijn vader Willem Momma richtte samen met andere ouders in 1978 de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) op. Hij was de eerste voorzitter van de NVA.

Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 200.000 mensen – heeft een vorm van autisme. Daarmee raakt autisme via vrienden, familie en collega’s een groot deel van onze maatschappij. Gelukkig zijn de vooroordelen niet meer zoals in 1968 maar in deze tijd van zelfredzaamheid is het belang van een organisatie als NVA er niet minder op geworden. Bijzonder wat ze met een klein aantal personeelsleden in de Bilt en een legio vrijwilligers verspreid door alle regio’s in Nederland weten te doen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op.
Contact
BEL ME NU
+
Bel mij!
Call Now Button