Shopware templates

Shopware templates dienen als frontend voor jouw webshop. Binnen dat template leg je de huisstijl vast en de structuur van je webshop.

Maatwerk Shopware template

Bij een maatwerk template wordt er eerst een wireframe gemaakt om de structuur te bepalen, en vast te leggen waar alle front-end functionaliteiten worden geplaatst. Vervolgens zal een grafisch ontwerper (op basis van het wireframe) een creatief design maken. De grafisch ontwerper zal het ontwerp, na goedkeuring van de klant, in een Photoshop of Indesign bestand aanleveren aan een front-end developer.

De front-end developer zet vervolgens het creatieve ontwerp om naar HTML. Dit proces wordt ook wel slicen genoemd. Is het design eenmaal naar HTML omgezet, kan er een template van gemaakt worden. Dat eigenlijk betekent dat de front-end gekoppeld kan worden met de Shopware back-end.

Het grote voordeel van een maatwerk template is dat er geen beperking is in  wensen en eisen. En de webshop  er exact zo uit gaat zien zoals gewenst. Het nadeel van maatwerk is natuurlijk de prijs – het is namelijk een vrij bewerkelijk proces waar ook meerdere specialisten in betrokken moeten worden. Ook zal het wat langer duren voordat de webshop live kan gaan omdat het ontwikkelproces gewoon langer duurt.

shopware maatwerk template
Commercieel Shopware template

Commercieel Shopware template

Voor de minder veeleisende webshop-ondernemer én de ondernemer met een wat kleiner budget, is een commercieel template een zeer goed alternatief. Commerciële Shopware templates worden vooraf ontworpen en gebouwd in verschillende thema’s, en vervolgens aangeboden in de Shopware marketplace tegen aantrekkelijke prijzen.

Het grootste voordeel is uiteraard de prijs, naar daarnaast ook de kortere time-to-market. Het nadeel is dat het gekozen template wereldwijd wellicht duizenden keren verkocht kan worden, en dus niet uniek is.. Het is overigens wel mogelijk om binnen dit template gebruik te maken van je eigen kleuren, afbeeldingen en content.

Een custom template heeft daarnaast nog het voordeel dat het specifiek op Nederland ontwikkeld kan worden, bij internationale templates wordt gekeken naar de grootst gemene deler.

Conclusie

Bij maatwerk ben je dus volledig vrij en flexibel om keuzes te maken, en wordt het eindresultaat exact zoals jij dat wilt.Een standaard commercieel template (Shopware thema) is dus al voorgeprogrammeerd, en kun je vullen met eigen content, maar is minder flexibel.

Shopware demo aanvragen?

Enthousiast geworden en serieus geintereseerd? Maar wil je eerst nog even in de backoffice kijken van Shopware? Wij kunnen er voor zorgen dat er een demo omgeving klaar staat voor test doeleinden.

shopware certificeringen

  Behoefte aan meer info?

  Plugins

  Snel en betaalbaar functionaliteit toevoegen? Maak dan gebruik van 1 van de ontwikkelde Shopware plugins op de marketplace.

  Templates

  Een Shopware template is de frontend en het aangezicht van je webshop. Hiermee kun je dus de look & feel en de structuur vastleggen.

  Hosting

  Hosting is cruciaal voor een goede performance van de webshop. Snelle laadtijden en maximale uptime draagt bij aan het succes en de winstgevendheid van de organisatie.

  Support

  Support en onderhoud

  SEO

  Het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekresultaten van Google, m.a.w. SEO, hoe richt je dat nu het beste in.

  Shopware 5

  De versie die al sinds jaren zijn ecommerce kracht heeft bewezen, maar welke features zijn nu echt onderscheidend?

  Shopware 6

  Versie 6 is als beta al ge-released, en de planning is dat hij eind december officieel beschikbaar is. Lees hier alvast een snelle review.

  Kosten

  Prachtige software, maar wat gaat een oplossing nu onderaan de streep kosten?