Magento migratie

Veel webshop ondernemers die op Magento draaien, staan voor een belangrijke beslissing:
Overstappen op het nieuwe Magento platform of overstappen naar een ander platform.
Wij geven advies en verzorgen de migratie.

Magento heeft besloten haar oude platform volledig te herzien. Met als gevolg dat een upgrade zeer ingrijpend is en feitelijk de webshop geheel opnieuw gebouwd moet worden. Dat kost veel energie en geld, reden waarom veel ondernemers ook de alternatieven bekijken. Die zijn talrijk. Snowball heeft de platformen getoetst op functionaliteit en prijs/waarde verhouden.

Daar is Shopware – een beproefd platform uit Duitsland – duidelijk als favoriet uitgekomen. Wij staken daarom de ontwikkeling en support op het Magento platform en stappen over op Shopware. En helpen Magento webshops te migreren naar Shopware.

Shopware

In Duitsland is Shopware al net zo groot als Magento, en ook in Nederland stijgt de populariteit van deze webshop software. Shopware is erg flexibel is in het bouwen van een frontend. Zo kan men bijvoorbeeld zelf met een intuïtieve interface en drag-and-drop functionaliteit de webshop eenvoudig onderhouden.

Daarnaast heeft Shopware een aantal zeer aantrekkelijke, ingebouwde features:

  • Shopping Worlds: van merkverhaal naadloos naar productverkoop overgaan;
  • Story-telling: in imagobeelden producten markeren (shop-the-look);
  • Digipub: ingebouwde design module voor banners maken zonder andere tools;
  • Customer Streams: op basis van profiel en bezoekgedrag de webshop dynamisch en persoonlijk inrichten;
  • Geïntegreerd ERP systeem voor clicks & bricks – centraal voorraadbeheer, kassa- en bestelmanagement.

Voor wat betreft de kosten, deze zijn lager dan die van Magento. En Shopware kent een snellere ontwikkeltijd.

Shopware

Shopware webshop

Magento > Shopware migratie

Snowball ontwerpt, ontwikkelt en bouwt de nieuwe webshop op het Shopware platform.

Tevens verzorgen wij de Magento naar Shopware migratie van de content, producten, orderhistorie en klankdata. Zodat er geen verlies van belangrijke historie plaatsvindt en de webshop volledig operationeel kan worden opgeleverd. Dat kan voor een groot deel geautomatiseerd, maar vraagt ook altijd een belangrijke mate handmatige bewerking. Wij ontzorgen dit proces zo veel als mogelijk is.

Bij content-migratie zullen wij ook advies geven om deze SEO technisch verder te optimaliseren en waar nodig kan er nieuwe content worden geproduceerd voor op de webshop of de online marketing eromheen.

Overbodig te vermelden dat wij ook de URL-migratie ter hand nemen, zodat er geen ‘dode links’ ontstaan en SEO scores zoveel mogelijk behouden worden en verbeterd.

shopware

Meest recente projecten

Naadloos migreren.