Shopware 6

Shopware levert professionele open source e-commerce software voor de middelgrote tot grote webshop bedrijven.

Shopware 6 headless e-commerce oplossing

Shopware 6 is onlangs gelanceerd als beta versie, en wordt door Shopware meteen al beschikbaar gesteld om te downloaden onder “Early Access” voorwaarden.

De nieuwste release, Shopware 6, ziet er in de bèta versie al veelbelovend uit. Een mooie en moderne UI (user interface), die het gebruikers nog makkelijker maakt om de webshop optimaal te gebruiken.
Wat zijn precies de verschillen t.o.v de oudere Shopware 5 versie die al jaren lang zeer succesvol (>100.000 installaties) was?

Het belangrijkste verschil in de architectuur: de nieuwe versie 6 is een headless e-commerce oplossing. Dat wil zeggen dat de front-end gescheiden is van de backend, en middels API’s met elkaar communiceert. Voordeel is dat er op die manier eenvoudiger geïntegreerd en gekoppeld kan worden met andere applicaties. Zo kunnen bijvoorbeeld kopers in een Facebook storefront, op de achtergrond eenvoudig via het Shopware platform afgehandeld worden.

shopware 6 dashboard

Nieuw dashboard

Het nieuwe dashboard ziet er modern en fris uit, en is een totale metamorfose t.o.v. Shopware 5. Dus de huidige Shopware gebruiker zal wel even moeten wennen aan Shopware 6. Echter, men zal zeer snel gewend zijn, aangezien de menustructuur heel logisch en intuïtief is opgebouwd. Het menu bevindt zich in versie 6 verticaal aan de linkerzijde, i.p.v. horizontaal.

Drag & Drop editor

Eenvoudig de homepage, CMS-pagina’s en landingspagina’s vormgeven zonder enige programmeerkennis in huis te hoeven hebben. Dat kan met de Drag & Drop editor, simpelweg slepen van afbeeldingen en tekstblokken of andere objecten totdat het gewenste resultaat is bereikt. Deze functie was in versie 5.6 ook al beschikbaar, alleen is daar slechts de homepage mee te designen, in Shopware 6 ook de andere pagina’s.

shopware 6 drag and drop

Shopware demo aanvragen?

Enthousiast geworden en serieus geintereseerd? Maar wil je eerst nog even in de backoffice kijken van Shopware? Wij kunnen er voor zorgen dat er een demo omgeving klaar staat voor test doeleinden.

shopware certificeringen

  Behoefte aan meer info?

  Plugins

  Snel en betaalbaar functionaliteit toevoegen? Maak dan gebruik van 1 van de ontwikkelde Shopware plug-in’s op de marketplace.

  Templates

  Een Shopware template is de frontend en het aangezicht van je webshop. Hiermee kun je dus de look & feel en de structuur vastleggen.

  Hosting

  Hosting is cruciaal voor een goede performance van de webshop. Snelle laadtijden en maximale uptime draagt bij aan het succes en de winstgevendheid van de organisatie.

  Support

  Support en onderhoud

  SEO

  Het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekresultaten van Google, m.a.w. SEO, hoe richt je dat nu het beste in.

  Shopware 5

  De versie die al sinds jaren zijn ecommerce kracht heeft bewezen, maar welke features zijn nu echt onderscheidend?

  Shopware 6

  Shopware 6 is als beta al ge-released, en de planning is dat hij eind december officieel beschikbaar is. Lees hier alvast een snelle review.

  Kosten

  Wat gaat een Shopware oplossing onderaan de streep kosten?