Shopware kosten

Shopware levert professionele open source e-commerce software voor de middelgrote tot grote webshop bedrijven.

Wat kost het bouwen van een Shopware webshop?

De kosten voor het bouwen en ontwikkelen van een Shopware webshop zijn niet 1-2-3 op te noemen. Er zijn namelijk veel onderdelen van een webshop die heel erg kunnen variëren van prijs, en dus bepalend zijn voor de uiteindelijke kostprijs. Daarom zal iedere professionele shopware bouwer eerst een lijst met wensen en eisen willen ontvangen van de klant, om vervolgens doormiddel van een nauwkeurige calculatie tot een offerte te komen.

Shopware vs Magento kosten

Shopware kan aanzienlijk sneller gebouwd worden dan Magento, en zal daarom goedkoper zijn aangezien er minder development uren gemaakt hoeven te worden. De prijs ligt doorgaans zo’n 30% lager liggen dan bij het bouwen van een Magento webshop. Daarbij zijn de licentiekosten éénmalig, bij Magento komen deze jaarlijks terug. Maar buiten het feit dat de ‘cost of ownership’ aanmerkelijk lager is, is ook de snellere time-to-market vooral interessant.

shopware 6 dashboard

Is Shopware duur?

Shopware is een professionele webshop applicatie vol met slimme features voor de middelgrote tot grotere ecommerce bedrijven. Voor deze doelgroep zal de prijs prima in verhouding liggen voor datgene wat ze er voor terugkrijgen. Helaas voor de kleinere webshops, met name voor degenene die een webshop ‘erbij doen’ naast een vaste baan, zal Shopware wellicht te duur zijn. Maar voor die doelgroep zijn er ook andere alternatieven zoals bijvoorbeeld WordPress i.c.m. Woocommerce, Wixx of een ander platform.

De keuze voor een webshopplatform zoals bijvoorbeeld Shopware, Magento of Woocommerce hangt ook heel erg af van de ambitie van de ondernemer erachter. Daarom is het goed om een doordacht en realistisch businessplan te schrijven, zodat er een verstandige keuze gemaakt kan worden. Snowball kan hier ook een advies rol in spelen, dus kom gerust langs voor een brainstorm sessie.

Welke factoren bepalen de prijs van een Shopware shop?

Factoren die de kostprijs flink kunnen beinvloeden zijn voornamelijk:

 • Maatwerk design en templating
 • Specifieke integraties met legacy systemen
 • Speciale unieke functionaliteit (niet-bestaande Shopware plug-ins)

Shopware offerte

Een bestaande Magento shop migreren, of gewoon een nieuwe webshop laten bouwen? Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan, wij nemen graag de moeite om een calcullatie te maken. Het enige wat wij dan vragen is een uurtje van de tijd om samen even een inventarisatie te maken van alle wensen en eisen, om zodoende een goede offerte te kunnen maken.

Shopware demo aanvragen?

Enthousiast geworden en serieus geintereseerd? Maar wil je eerst nog even in de backoffice kijken van Shopware? Wij kunnen er voor zorgen dat er een demo omgeving klaar staat voor test doeleinden.

shopware certificeringen

  Behoefte aan meer info?

  Plugins

  Snel en betaalbaar functionaliteit toevoegen? Maak dan gebruik van 1 van de ontwikkelde Shopware plugins op de marketplace.

  Templates

  Een Shopware template is de frontend en het aangezicht van je webshop. Hiermee kun je dus de look & feel en de structuur vastleggen.

  Hosting

  Hosting is cruciaal voor een goede performance van de webshop. Snelle laadtijden en maximale uptime draagt bij aan het succes en de winstgevendheid van de organisatie.

  Support

  Support en onderhoud

  SEO

  Het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekresultaten van Google, m.a.w. SEO, hoe richt je dat nu het beste in.

  Shopware 5

  De versie die al sinds jaren zijn ecommerce kracht heeft bewezen, maar welke features zijn nu echt onderscheidend?

  Shopware 6

  Versie 6 is als beta al ge-released, en de planning is dat hij eind december officieel beschikbaar is. Lees hier alvast een snelle review.

  Kosten

  Prachtige software, maar wat gaat een oplossing nu onderaan de streep kosten?