Shopware plug-in

Op de Shopware marketplace zijn tal van plugins te verkrijgen, zo niet, kan Snowball een maatwerk plugin ontwikkelen.

Extra functionaliteit toevoegen doormiddel van een Shopware plug-in

Met een Shopware plug-in kan snel en eenvoudig een extra functionaliteit worden toevoegen aan een webshop, zonder hoge developmentkosten. Net als Magento heeft ook Shopware een marketplace waar vele type plug-ins worden aangeboden.

Plug-in, ook wel extensie of module genoemd, worden door verschillende aanbieders ontwikkeld. Het is daarbij aan te raden – voordat men tot aanschaf overgaat – om goed te kijken of een ontwikkelaar een goede service/support en updates aanbiedt. Snowball geeft hierbij advies.

Plugin installeren

Een plugin moet altijd getest worden om te kijken of deze goed functioneert, en datgene doet wat de developer heeft beloofd. Testen gebeurt daarom nooit op een live omgeving, maar altijd op een kopie van de live omgeving die geïnstalleerd staat op een ‘staging’ server. De reden dat het een kopie van de live omgeving moet zijn, is dat alleen in deze situatie een plug-in getest kan worden of die ook goed functioneert in combinatie met andere plugins en modules die in gebruik zijn. Deze manier van werken voorkomt dat klanten en bezoekers van de webshop er hinder van ondervinden, of erger nog, de webshop volledig ‘down’ gaat en omzet wordt gemist.

Maatwerk plug-in

Mocht de gewenste functionaliteit niet beschikbaar zijn in de marketplace van Shopware, dan kan er een maatwerk plug-in ontwikkeld worden. Snowball kan uiteraard in deze behoefte prima voorzien. Samen met de klant zullen onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn, om vervolgens tot een plan van aanpak te komen.

shopware plugin

Onderhoud

Met de ontwikkelen van een plug-in is het niet gedaan; de plug-in zal namelijk ook onderhouden moeten worden om een correcte werking te garanderen in de toekomst. Shopware ontwikkelt namelijk continue door, en zal zo nu en dan met nieuwe versies komen van hun webshop software. Om nieuwe functionaliteiten beschikbaar te maken, maar ook vanuit security perspectief. Dan is het natuurlijk zaak dat plug-ins compatible blijven met de meest recente versie. Een onderhoudscontract zorgt voor continuïteit in de goede werking van de plug-ins en stabiliteit van de webshop.

Shopware demo aanvragen?

Enthousiast geworden en serieus geintereseerd? Maar wil je eerst nog even in de backoffice kijken van Shopware? Wij kunnen er voor zorgen dat er een demo omgeving klaar staat voor test doeleinden.

shopware certificeringen

  Behoefte aan meer info?

  Plugins

  Snel en betaalbaar functionaliteit toevoegen? Maak dan gebruik van 1 van de ontwikkelde Shopware plugins op de marketplace.

  Templates

  Een Shopware template is de frontend en het aangezicht van je webshop. Hiermee kun je dus de look & feel en de structuur vastleggen.

  Hosting

  Hosting is cruciaal voor een goede performance van de webshop. Snelle laadtijden en maximale uptime draagt bij aan het succes en de winstgevendheid van de organisatie.

  Support

  Support en onderhoud

  SEO

  Het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekresultaten van Google, m.a.w. SEO, hoe richt je dat nu het beste in.

  Shopware 5

  De versie die al sinds jaren zijn ecommerce kracht heeft bewezen, maar welke features zijn nu echt onderscheidend?

  Shopware 6

  Versie 6 is als beta al ge-released, en de planning is dat hij eind december officieel beschikbaar is. Lees hier alvast een snelle review.

  Kosten

  Prachtige software, maar wat gaat een oplossing nu onderaan de streep kosten?