Shopware Hosting

Stabiele en veilige hosting speciaal ingericht voor het optimaal laten performen van een Shopware webshop.

Kies hosting op basis van kwaliteit, niet op prijs!

Hosting is een cruciale onderdeel van een e-commerce oplossing, zo ook voor Shopware. Performance in de zin van snelle laadtijden, en maximale beschikbaarheid (uptime) van de webshop zorgt namelijk voor een goede user experience. Goede hosting zorgt niet alleen voor een professionele indruk, maar zorgt tevens voor terugkerende klanten en een hogere conversie.

shopware hosting

Welke hostingprovider kiezen?

De keuze voor een hostingprovider is soms erg lastig. Er zijn er namelijk heel veel, en veel van die bedrijven proberen op prijs te concurreren. Maar besparen op hostingkosten is niet verstandig, dat zou hetzelfde zijn als besparen op de fundering van een huis; als die instort zijn de gevolgen niet te overzien.

Kies een Shopware hosting specialist, deze partij kent de software en weet precies hoe ze een server moeten inrichten om de webshop optimaal te laten performen. Ook bij storingen kan zo’n hostingpartij betere support leveren aangezien ze verder kijken als alleen de server. Shopware kent de specialisten en geeft advies.

Welk Shopware hosting pakket?

Er zijn verschillende hostingpakketten waar men uit kan kiezen, en de keuze is totaal afhankelijk van de volgende elementen:

 • Hoeveel dataopslag er nodig is;
 • Hoeveel verkeer (bezoekers) men verwacht in de webshop;
 • Of er specifieke integraties zijn;
 • Of er subdomeinen nodig zijn;
 • Back-up (en roll-back) faciliteiten;

De hostingkosten per maand kunnen hierdoor heel uiteenlopend zijn. Voor een kleine webshop volstaat een goedkope hostingoplossing op een shared server, terwijl voor een grote shop al snel voor een VPS (Virtual Private Server) gekozen moet worden.

Type hosting

Shared hosting
Dit wil zeggen dat er meerdere websites en/of webshops op dezelfde server worden gehost. Het voordeel hierbij is dat het relatief goedkoop is, maar het nadeel is dat alle resources, zoals bijvoorbeeld processor capaciteit, gedeeld worden met de andere sites in deze omgeving. Dus als een webshop ineens een piek heeft in de bezoekersaantallen, door bijvoorbeeld het versturen van een aanbieding in een mailshot, kan dat negatieve invloed hebben op de andere gehoste sites op diezelfde shared omgeving.

VPS – Virtual Private Server
De term zegt het al “private server”, dat wil zeggen dat er gereserveerde resources beschikbaar zijn puur en alleen voor 1 webshop of website, er hoeft dus niet gedeeld te worden.

Staging server (OTAP – Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productie)

Een staging server wordt gebruikt als ontwikkel- en test-server. Op deze server staat een kopie van de live webshop. Als men nieuwe functionaliteit wil toevoegen aan de webshop, gebeurt dat eerst op deze ontwikkelomgeving om zodoende het risico te vermijden dat de live omgeving ‘onderuit gaat’. Pas als alles goed getest en goedgekeurd is, zal de wijziging doorgevoerd worden op de productie (live) omgeving.

Shopware demo aanvragen?

Enthousiast geworden en serieus geintereseerd? Maar wil je eerst nog even in de backoffice kijken van Shopware? Wij kunnen er voor zorgen dat er een demo omgeving klaar staat voor test doeleinden.

shopware certificeringen

  Behoefte aan meer info?

  Plugins

  Snel en betaalbaar functionaliteit toevoegen? Maak dan gebruik van 1 van de ontwikkelde Shopware plugins op de marketplace.

  Templates

  Een Shopware template is de frontend en het aangezicht van je webshop. Hiermee kun je dus de look & feel en de structuur vastleggen.

  Hosting

  Hosting is cruciaal voor een goede performance van de webshop. Snelle laadtijden en maximale uptime draagt bij aan het succes en de winstgevendheid van de organisatie.

  Support

  Support en onderhoud

  SEO

  Het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekresultaten van Google, m.a.w. SEO, hoe richt je dat nu het beste in.

  Shopware 5

  De versie die al sinds jaren zijn ecommerce kracht heeft bewezen, maar welke features zijn nu echt onderscheidend?

  Shopware 6

  Versie 6 is als beta al ge-released, en de planning is dat hij eind december officieel beschikbaar is. Lees hier alvast een snelle review.

  Kosten

  Prachtige software, maar wat gaat een oplossing nu onderaan de streep kosten?