Shopware SEO

Shopware levert professionele open source e-commerce software, welke prima SEO is in te richten voor zoekmachines zoals Google en Bing

Shopware SEO (Search Engine Optimization)

Hoog ranken op relevante zoektermen, oftewel SEO toepassen op het Shopware platform.

Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie, is uiteraard een belangrijk thema in de webshop wereld. Goed ranken op relevante zoekwoorden in de Google zoekresultaten, is namelijk cruciaal voor de omzet en winstgevendheid van een webshop.

Shopware is zich bewust van het belang van SEO, en heeft hier natuurlijk al rekening mee gehouden tijdens de ontwikkeling van het platform. Zo tref je in een standaard installatie al verschillende SEO functies aan, denk hierbij aan meta description, alt-descriptions, friendly url’s, caching t.b.v. laadsnelheden en diverse andere features.

shopware seo
shopware seo plugin

SEO plug-ins

Mocht er een specifieke wens zijn om de shop nog beter te optimaliseren voor Google en andere zoekmachines, dan kun je op de Shopware marketplace SEO plug-ins aanschaffen. Wees echter wel kritisch en ga niet over enthousiast allerlei plug-ins installeren, niet altijd levert het nl. een verbetering op. Schaf een plugin als die daadwerkelijk waarde toevoegt aan de SEO strategie.

Hoe SEO goed toe te passen binnen Shopware

Een goed e-commerce platform zoals Shopware, en wellicht nog aangevuld met een paar plugins is voor zoekmachine optimalisatie belangrijk, maar dat betekend niet direct dat je automatisch gaat ranken. Het is veel belangrijker hoe de webshop uiteindelijk wordt gevuld. Content, structuur en ‘off-page’ factoren (zoals reputatie, kwaliteitsscore) zorgen er namelijk vooral voor een goede ranking. Dus schrijf unieke teksten voor de homepage, categorie pagina en natuurlijk de product pagina’s. En zorg dat er een duidelijke categorisering wordt toepast.

Dus eerst de basis SEO settings goed zetten in de backoffice van Shopware, zoekwoorden onderzoek doen, content schrijven en verwerken in de shop, en dan off-page gaan promoten en linkbuilden. Vervolgens meten, rankings checken en optimaliseren. Wij geven daarbij advies of nemen het geheel over.

shopware seo settings
Shopware blog functionaliteit

Shopware Blog

Focus niet al te veel op SEO techniek, m.a.w. kijk uit voor optimalisering. Besteedt dan liever deze tijd aan het schrijven van interessante blogberichten. Op die manier ziet Google, Bing en andere zoekmachines, dat de website/webshop actief is. En zullen zij de nieuwe content sneller indexeren en waarderen. Waardevolle content in een blog laat zien dat je specialist bent, en dat wordt erg gewaardeerd door je bezoeker, maar zeker ook door Google. Dus:  basis SEO eerst op orde, maar daarna draait het vooral op de content.

Linkbuilding

Linkbuilding is nog steeds de belangrijkste SEO factor om de absolute top te halen. Om in de Top 3 te komen, is linkbuilding essentieel. Dit lijkt een eenvoudige, maar dat is het zeker niet. Naast dat het zeer tijdrovend is, zijn er veel regels waar je je aan moet houden. Weersta de verleiding om een pakket met 5000 links te kopen, want dit zal garant staan voor een Google penalty.

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend SEO advies.

shopware seo linkbuilding

Shopware demo aanvragen?

Enthousiast geworden en serieus geintereseerd? Maar wil je eerst nog even in de backoffice kijken van Shopware? Wij kunnen er voor zorgen dat er een demo omgeving klaar staat voor test doeleinden.

shopware certificeringen

  Behoefte aan meer info?

  Plugins

  Snel en betaalbaar functionaliteit toevoegen? Maak dan gebruik van 1 van de ontwikkelde Shopware plugins op de marketplace.

  Templates

  Een Shopware template is de frontend en het aangezicht van je webshop. Hiermee kun je dus de look & feel en de structuur vastleggen.

  Hosting

  Hosting is cruciaal voor een goede performance van de webshop. Snelle laadtijden en maximale uptime draagt bij aan het succes en de winstgevendheid van de organisatie.

  Support

  Support en onderhoud

  SEO

  Het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekresultaten van Google, m.a.w. SEO, hoe richt je dat nu het beste in.

  Shopware 5

  De versie die al sinds jaren zijn ecommerce kracht heeft bewezen, maar welke features zijn nu echt onderscheidend?

  Shopware 6

  Versie 6 is als beta al ge-released, en de planning is dat hij eind december officieel beschikbaar is. Lees hier alvast een snelle review.

  Kosten

  Prachtige software, maar wat gaat een oplossing nu onderaan de streep kosten?